Seriespel omgång 4!

Omgång 3 av seriespelet börjar lida mot sitt slut och de flesta lagen har redan spelat klart eller har en match kvar att spela. Sista datumet för omgång 3 av seriespelet är 31/12.

Nu öppnar vi anmälan för omgång 4 av seriespelet! Sista anmälningsdag för omgång 4 av seriespelet är måndagen den 3/1 sen drar seriespelet igång under veckan 2.

Nytt för säsong 4 är att vi kommer ha en nybörjarserie då det varit stor efterfrågan av våra nya duktiga spelare att också vara med och spela seriespel. Nybörjarserien är perfekt för er som precis börjat spela padel eller spelat ett tag men inte vill vara med i vårt vanliga seriespel. Vill ni ha hjälp att hitta och möta motstånd på er nivå är nybörjarserien perfekt för er. I nybörjarserien kan ett lag bestå av 2 tjejer, 2 killar eller en tjej och en kille. Rekommenderad nivå för nybörjarserien är nivå 1-3.

Varför ska du anmäla dig och vara med i seriespelet här i Hjo?

1, Vi kommer i första hand att spela seriematcherna måndagar-fredag 1630-1800, 1800-1930 och 1930-2100 ( alternativt 2100-2230 om det skulle bli många lag anmälda) vilket av de flesta anses som de bästa och populäraste tiderna. 

2, Matchtiden är 1,5 timme vilket är den speltid de flesta föredrar då de tycker att 1 timme är för kort som är den tid många andra serier runt om i skaraborg spelar sina matcher.

3, Man kommer få en tid tilldelat till sig och om tiden ej passar är det fritt att byta till övriga lediga 1,5h timmar som passar båda lagen.

4, Spela jämna och roliga matcher mot nytt motstånd.

5, Kostnad per lag och serie är 2000kr /lag och serie. I detta ingår 10,5 timmars speltid, anmälningsavgift på 50 kr (avgift bokningssidan tar för seriespel) vilket gör att man får 10% rabatt på speltiden! Det är alltså billigare och vara med i seriespelet än att bara boka tider och spela!!! ( 8 lag per serie). Skulle det bli 7 lag i någon serie så kommer 270 kr dras av det vill säga kosta 1730 kr/lag och skulle det bli 9 lag läggs 270 kr på anmälningsavgiften och kosta 2270 kr/lag. Målet är att vara 8 lag/division men kan bli 7-9 beroende på hur många som anmäler sig. Skulle det bli 4 eller 5 lag i en serie möts man 2 gånger.

6, Vinnande laget vinner 500 kr (250 kr var) att spela för hos oss på Hjo Padel.

Hur anmäler jag mig?

Du mailar in ditt och din partners namn samt eran nivåer, vad ni vill att ert lag ska heta och vilken serie ni vill delta i (herr, dam, mixedserien eller nybörjarserien) till info@hjopadel.se

Hur gör jag om saknar en partner?

Det enklaste sättet att söka en partner att spela seriespelet ihop med är att söka en partner i “Padel i Hjo” gruppen på facebook, “Padelpoolen Skaraborg” gruppen på facebook eller i “Hjo” gruppen på facebook. Skriv då vilken nivå du är på och till vilken serie du söker en partner. Det går även bra att höra av sig till mig (Niclas) så ska jag göra mitt bästa för att hjälpa till. Vi kommer att ha 4 olika serier. En för herrar, en för damer och en mixedserie (en kille och en tjej per lag) och nybörjarserie.

Sista anmälningsdag är måndagen den 3/1.

Seriespelet startar v2.

Regler:

Spel och räkning

• Matchtiden är 90 min inklusive inbollning på 5 min.

• Första serven lottas.

• Ni spelar setspel och räknar som i tennis.

Det är INTE No-add (golden point) som gäller, vid 40 lika så måste man vinna med 2 bollar precis som i tennis.

• Vi spelar 3 set eller så långt vi hinner. Skulle ni hinna klart 3 set innan tiden är slut fortsätter ni givetvis att spela utan att det räknas in i seriespelet tills tiden är slut.

• Vid 6 lika i ett set spelas tiebreak till 7 vunna poäng (man måste vinna med 2 poäng).

• Hemmalaget står för nya bollar. Skulle lagen vara oense om bollarnas kvalite spelar vi alltid med RS champions choice som finns att köpa i varuautomaten.

Poängberäkning

• Varje vunnet ’fullbordat set’ ger 3 poäng.

• Blir det lika i sista setet får båda lagen 1 poäng.

• Varje vunnet ’ofullbordat set’ , tex 3-1, ger 1 poäng.

• För att få poäng för vunnen match måste man vinna två set.

Exempel

Finns det tid kvar så fortsätter spelet med ett 3:e set även om ett lag vunnit de 2 första seten.

Ex: 6-3, 6-0, 2-1 ger 7 poäng till segrarna.

Ex: 7-6, 4-4 ger 4 poäng till segrarna och 1 poäng till förlorarna.

Vinner ett lag med 3 fullbordade set så får laget 9 poäng.

Alla games räknas in i vunna och förlorade games.

Tabellplacering

• Tabellplacering vid samma poäng avgörs via games, set och inbördes möten i turordning.

• Varje lag dömer på sin sida.

• WO: Om ett av lagen inte kan ställa upp trots upprepade försök att hitta lämplig tid så anses det andra laget ha segrat med 6-0, 6-0, 6-0.

Resultatet rapporteras på samma sätt som övriga matcher.

Flytta speltiden

Om ett lag inte kan spela på bokad tid så får man kontakta motståndarna och försöka komma överens om annan tid.

Ombokning ska göras under ’Boka matcher’ i tävlingsmenyn!

Man får endast boka 90min banor.

Ombokning av tid måste göra MINST 12 timmar innan matchstart men se till att boka om så fort ni vet att ni inte kan spela av respekt för era motståndare och de andra som är med i seriespelet.

Skulle man bli sjuk eller få förhinder och av någon anledning inte kunna spela matchen och det är mindre än 12 timmar till matchstart får man ta in en reserv istället!

Kan man inte lösa en reserv blir det WO och motståndarna får fritt disponera speltiden.

Det är okej om båda lagen vill spela matchen vid ett senare tillfället trots att egentligen WO gäller köpa/boka en ny tid och spela matchen på men då måste båda lagen gå med på det och matchen spelas innan sista datumet för seriespelet. 

Rapportera resultatet

Vinnande spelare ansvarar för att resultatet fylls i på internet/ Bokningssidan.

Se ’Ange resultat’ i menyn.

Reserver

Ett lag får vid förhinder sätta in en reserv. Det behöver inte anmälas, men en spelare får bara representera ett och samma lag per division. ( man får ta in en spelare från en lägre serie tex. de som spelar i division 1 får ta in en reserv från division 2 men inte tvärtom.)

Tabeller

Tabeller skapas automatiskt och kan ses av alla i klubben.

Se ’Tabeller’ i menyn.

I övrigt gäller det att hålla sig till padels generella regler och se till att ha riktigt roligt!

OBS! vi kommer byta bokningssystem till Playtomic den 3 januari så ombokning av matcher samt hur man lägger in resultaten kommer ske lite annorlunda denna omgången. Mer information kommer är övergången är klar!

Har ni några frågor är det bara att höra av er till mig (Niclas) på 0730606381 eller info@hjopadel.se

Lycka till!

Tävlingsledningen

Dela nyheten i sociala medier

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn